Extra wedstrijd toegevoegd aan Combi NoordWest

Eerder hebben we het al kort genoemd maar inmiddels is het definitief. Combi NoordWest bestaat nu uit 4 wedstrijd mogelijkheden. De wedstrijd wordt gevaren als onderdeel van het Alkmaar Open maar telt mee voor de Combi NoordWest. De datum van deze wedstrijd is 22 augustus 2021. Om organisatorische redenen dient er wel apart ingeschreven te worden voor deze wedstrijd maar dat kan je natuurlijk niet weerhouden om lekker te komen zeilen.

Data Combi NoordWest:

  • 13 juni
  • 20 juni
  • 4 juli
  • 22 augustus

De aankondiging voor de Combi Noordwest 2021 is onder bewerking

De aankondiging voor de Combi Noordwest 2021 is onder bewerking. De eerste versie was klaar. Echter tijdens het Combi Noordwest overleg van 20 april hebben we vernomen dat de Combi Noordwest mogelijk uitgebreid wordt met een extra wedstrijddag. Hoe leuk is dat?! Zodra dit definitief is zullen wij dit direct melden. Tot die tijd zal de aankondiging in afwachting zijn van een mogelijke aanpassing. Wordt vervolgd.

Wedstrijdtrainingsdagen in de meivakantie

Net als hockey en voetbal, kun je ook (leren) wedstrijdzeilen. De vereniging helpt je met de voorbereiding. Om een beetje op stoom te komen organiseert WSV Hoorn wedstrijdtrainingsdagen in de meivakantie. Hier krijg je training van een professionele trainer, Christoffel van Hees. Houdt de website en social media in de gaten. #CvanheesVan

Combi toegankelijk voor alle jonge (beginnende) wedstrijdzeilers

Om kennis te maken voor de beginnende wedstrijdzeiler is er een mogelijkheid om een optimist van de organiserende vereniging te huren voor een heel klein bedrag. De combiwedstrijden zijn toegankelijk voor zeilers tot 21 jaar die in een jeugdboot of Laser 4.7 / Radiaal varen. Je schrijft je per dag in, dus als je een keer niet kan, sla je een dag over. Zo is wedstrijdzeilen voor iedereen toegankelijk.

Voor de veiligheid zorgen we dat er voldoende begeleiding en rubberboten op het water zijn. Aan het begin van de wedstrijddag is er een palaver, daar krijg je uitleg over de baan en de belangrijkste afspraken op het water. En kom je voor het eerst wedstrijdzeilen? Dan word je ook op het water geholpen als dat nodig is.

Er worden 2 of 3 wedstrijden gevaren op een dag, afhankelijk van het weer. En heb je het heel goed gedaan? Dan kom je misschien wel in aanmerking voor een medaille of beker.